Vaasassa 14.-18.11.2018 pidettiin sekä nuorten että aikuisten Suomen mestaruusuinnit. RaisUn menestys oli huikea, mistä kertoo mitalisaalis: aikuisissa 7 mitalia ja nuorten sarjoissa 14. Seurapisteissä RaisU oli kolmas kaupungin koosta huolimatta eteni suurimpien kaupunkien rinnalle.

Roope Paatos ui hienosti itsensä tuplamestariksi sekä aikuisten että nuorten puolella voittaen sekä 800 m että 1500 m vapaauinnit huikeilla uusilla ennätyksillään. 1500 metrin voittoaika 15.29,85 on tilastoissa kaikkien aikojen neljänneksi paras.

Nuorten Suomen mestariksi kruunattiin myös 17-vuotiaiden tyttöjen 4×100 metrin vapaauinnissa tytöt Rebekka Luoto, Anniina Kallio, Anna Vira ja Olivia Weuro uudella nuorten Suomen ennätysajalla. Menestystä vahvisti viestissä vielä kakkosjoukkueen Irene Mäkilä, Vuokko Suomäki, Sylvia Kuusisto ja Aino-Kaisa Paatos sijoittuminen pronssille. Olivia Weuro ui itsensä myös mestariksi tyttöjen kuninkuusmatkalla eli 100 metrin vapaauinnissa ajalla 55,74. Kaikkiaan uimareita RaisUsta oli mukana 16.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.