Kilpauintiryhmissämme valmennamme uimareitamme tasovalmennusjärjestelmän mukaisesti

Kilpauintiryhmissämme valmennamme uimareitamme tasovalmennusjärjestelmän mukaisesti. Järjestelmä perustuu uimarilähtöisyyteen, jossa uimarit siirtyvät tasolta toiselle oman kehityksensä mukaan ja samantasoiset uimarit harjoittelevat keskenään. Koordinoidun valmennuksemme avulla harjoittelu etenee johdonmukaisesti tasolta toiselle.

Uimarilähtöisessä valmennuksessamme otamme huomioon uimareiden fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen kehityksen. Näihin tekijöihin perustuen luomme uimareiden harjoitusolosuhteet. Harjoittelun keskeisiä ydinkohtia ovat monipuolisuus ja tekniikan harjoittaminen. Suosimme suuria ryhmäkokoja, jolloin lapsilla ja nuorilla on paljon harjoituskavereita ja -vastusta. Motivoivan ja kannustavan ilmapiirin aikaansaamiseksi pidämme tärkeänä valmentajien ja ryhmien välistä yhteistyötä, mikä edesauttaa myös uimarien turvallista siirtymistä tasolta toiselle.

Polku kilpauintiryhmään

Uintiharrastusta aloitettaessa suosittelemme ensin kilpauintikoulun käyntiä ennen valmennusryhmiin siirtymistä. Tällöin perustekniikkataidot tulevat opittua paremmin, mikä palvelee uintiharrastuksen jatkoa. Kilpauintikoulu on suosittu myös tekniikkakurssina. Kurssien jälkeen osalla uimareista on mahdollista siirtyä kilpauintivalmennukseen, yleensä 6-ryhmään.

Toisista kilpauintiseuroista siirtyvien uimareiden kanssa edetään tilannekohtaisesti, ja pyrimme toteuttamaan seurasiirron yhteistyössä aiemman seuran ja valmentajien kanssa.

Suomen Uintiliiton sivuilta lisätietoja uimarin polusta

Blue Card on Suomen Uimaliiton kilpailulisenssi ja on pakollinen kaikille kilpauimareille, jotka osallistuvat harjoituksiin tai kilpailuihin. Kortin lisätietoihin ja hankintaan tästä.

HARJOITUSKORTIT

RaisUn kilpauintivalmennusryhmissä uiva uimari, joka on lunastanut Uimaliiton kilpauintilisenssin, on oikeutettu saamaan harjoituskortin.
Harjoituskortti oikeuttaa ilmaiseen pääsyyn seuran harjoituksiin, mutta se ei oikeuta sisäänpääsyyn Ulpukkaan  vapaa-ajalla.

UINTIKESKUS ULPUKKA

Raision Urheilijat uintijaoston (RaisUn) uimarit harjoittelevat Raision kaupungin uintikeskus Ulpukassa. Ulpukka sijaitsee kaupungin keskustan tuntumassa hyvien joukkoliikenneyhteyksien päässä, ja autoileville asiakkaille on parkkialue.
Ulpukassa on kokonaisuudessaan seitsemän allasta, mukaan lukien 25 m kilpailu- ja kuntoiluallas katsomoineen.

Lisätietoa Ulpukasta löytyy täältä.

KlLPAUINTIKOULU

Kilpauintikouluryhmissä lapset oppivat eri uintitekniikoita, hyppyjä, liukuja, sukellusta sekä muita uintitaitoja. Tässä ryhmässä lapsi ei vielä pääse kilpailuihin, mutta ryhmästä on mahdollista päästä kilpauintiryhmiin harrastamaan aktiivisesti kilpauintia. Edellytyksenä ryhmään pääsylle on lapsen kiinnostus eri uintitekniikoiden oppimiseen sekä vähintään 50  metrin uintitaito.

Kilpauintikouluun kuten muihinkin harrasteryhmiin ilmoittaudutaan MyClubin kautta. Aktiivinen ilmoittautumispainike löytyy harrasteuinnin sivuilta.

Tiedustelut ja ilmoittautuminen: kilpauintikoulu@raisionurheilijat.fi.