Uinnin valmentajayhdistys nimesi 8.4.2023 viisi valmentajaa uinnin Hall of Fame:iin Jarmo Rosaman ollessa yksi näistä kunnianosoituksen saaneista. Tämä nimitys johtui hänen valmennettavansa Jarno Pihlavan saavutuksista. Jarno ui Helsingin pitkän radan Euroopan mestaruusuinneissa vuonna 2000 itsensä 100 metrin rintauinnissa hopealle. Jarnon aika 1.01,2 oli uusi Suomen ennätys ja kesti pitkään ennen kuin kukaan pystyi rikkomaan sitä. Ajan kovuudesta kertoo myös se, että Jarnolla oli uidessa normaalit ”simmarit” ei siis shortseja ja käännöksissä ei myöskään saanut tehdä delfiinin potkua, kuten nykyisin tehdään. Tämän saavutuksen siivittämänä Jarno ja valmentajansa Jarmo Rosama matkustivat myös Sidneyn olympiakisoihin 2000.

Raision Urheilijoiden uintijaosto valitsi jaoston uudeksi puheenjohtajaksi Ari Korhosen. Korhonen on toiminut seurassa valmentajana vuodesta 2012 sekä Uimaliiton liittohallituksessa vuodesta 2021. Jaoston pitkäaikainen puheenjohtaja Pasi Kallio siirtyi johtokunnan jäseneksi. Lämpimät kiitokset Pasille pitkäaikaisesta jaoston luotsaamisesta ja menestystä Arille tehtävään! Jaoston johtokuntaan valittiin Sari Heinonen, Pasi Kallio, Sini Kinos, Matti Koskela, Harri Mäkilä, Tiia Mäkinen, Miia Rauhanen, Jarmo Rosama, Leena Rosama ja Katja Soininen. Pääseuran johtokuntaan valittiin Ari Korhonen, Pasi Kallio ja Jarmo Rosama.

Raision kaupunki palkitsi urheilijoita 2.3.2023 vuoden 2022 saavutuksista. Raision vapaa-aikalautakunta oli valinnut vuoden valmentajaksi Raision Urheilijoiden uintijaoston päävalmentajan Hanna Paatoksen. Vuoden joukkueeksi vapaa-aikalautakunta valitsi Raision Urheilijoiden naisten viestijoukkueen, jossa uivat Irene Mäkilä, Rebekka Luoto, Anniina Kallio ja Sini Mäkilä. Onnittelut valituille!

Ikäkausimestaruusuinnit pidettiin Raisiossa 25.-27.11.2022. Seuroja kisaamassa oli yhteensä 60 ja startteja kolmenpäivän aikana oli yli 1600. Kolmipäiväiset kisat onnistuivat hienosti niin RaisU uimarien kuin itse kisajärjestelyjenkin osalta. Tunnelma kisoissa oli suoraan sanottuna loistava. RaisUn uimarien mitalisaalis oli 15, joista 4 oli kultaista, 5 hopeista ja 6 pronssia. Mitalien lisäksi kaikki alkukilpailuista loppukilpailuihin selvinneet 20 uimarimme uivat huikeita omia ennätyksiään ja sijoittuivat pistesijoille yli 36 kertaa mitalien lisäksi. Kultaa pääsi pokkaamaan Mona Hankavuori kahdesti voittaen T 13 sarjan 800 metrin ja 100 metrin vapaauinnit. Thomas Salonen voitti P 13 sarjan 200 metrin sekauinnin, jossa kaikki kolme mitalistia oli yhden kymmenyksen sisällä…

Ikäkausimestaruusuintien loppukilpailupaikoista kisailtiin Suomessa 7 eri paikkakunnalla 28. -30.10.2022. RaisUn uimareista 20 saavutti loppukilpailupaikan marraskuun viimeisellä viikonloppuna pidettäviin ikäkausimestaruusuinteihin. Loppukilpailuissa ikäsarjat ovat tytöt 12, 13, 14 ja 15 vuotta ja pojissa 13, 14, 15 ja 16 vuotta. Startteja nämä 20 uimaria kahmivat 54 kpl. Lisäksi loppukilpailuun selvisi myös 4 viestijoukkuetta. Alkukilpailuissa kisailivat myös nuoremmat eli tytöt 10 ja 11 vuotta ja pojat 11 ja 12 vuotta, joista usea sijoittui valtakunnallisella listalla myös 16 parhaan joukkoon Suomessa. Onnittelut kaikille loppukilpailupaikoista ja myös omista ennätyksistä.

Nuorten ja aikuisten SM uinnit pidettiin Tampereella 30.6. – 3.7.2022. Parhaimmasta tuloksesta vastasi Rebekka Luoto ollen pronssilla naisten 200 metrin vapaauinnissa. Aikuisten puolella pistesijoille Rebekan lisäksi ylsivät Kasperi Heikkinen miesten 1500 metrin vapaauinnissa ollen neljäs; naisten vapaauintiviestijoukkueet sekä 4×200 että 4×100 metrin vapaauinneissa kokoonpanolla Rebekka Luoto, Anniina Kallio, Aino-Kaisa Paatos ja Milla Karttunen. Lyhyemmässä viestissä uivat Rebekan ja Anniina lisäksi Sini Mäkilä ja Nelli Rauhanen. Aino-Kaisa Paatos ja Milla Karttunen selvisivät myös yksityislajeissa aikuisten sarjan loppukilpailuin. Nuorten puolella parhaimmista tuloksista yksityislajeissa vastasivat Kasperi Heikkinen ja Milla Karttunen, jotka kumpikin sijoittuivat neljänneksi Kasperi P18 sarjassa 1500 metrin vapaauinnissa ja Milla Karttunen…